PROJELER

BP & AİP Vakfı İşbirliğiyle Geleceğin Umutları Projesi

BP & AİP Vakfı, çocukların sosyo-kültürel ihtiyaçlarının karşılanması hedefinden hareketle, tatil dönemlerinde de öğrencilerin gelişimini destekleyecek ve kent kültürüne katılımlarını sağlayacak projeler üretiyor.

Bu projelerden en yenisi olan “Geleceğin Umutları Projesi”, 2010 yılı içerisinde müzeler, sanat atölyeleri, tiyatrolar, galeriler gibi kültürel alanların gezilmesini, neşeli piknikler ve küçük el sanatları çalışmalarını kapsayan sanat, kültür, spor ve bilim alanlarında çeşitli aktivitelerle çocukların ufkuna yepyeni pencereler açacak.

“Geleceğin Umutları Projesi” projeye katılacak çocukların çeşitli sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılarken, bu çocukların ailelerine de bilinçlendirme desteği ve manevi destek sunacaktır. AİP ayrıca, çocukların giyim, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması konularında da desteğini sürdürmeye devam edecektir.

AİP Vakfı ve Bp tarafından, yılsonunda seçilen başarılı öğrencilerden bazıları, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanması açısından yaz kamplarına ve kurslarına gönderilerek desteklenecektir. Bu proje ile çocuklarımızı, sağlıklı ve tam gelişmiş bedenlere sahip olmaları, bilinçlendirilmeleri, başarı ve motivasyonlarının yükseltilmesi amaçlanmaktadır.

-------------------------------------------------------------------------------------

AİP Vakfı ve BP ile gerçekleştirilen ""Geleceğin Umutları" projesi, yılsonunda seçilen başarılı 10 öğrencimizin , fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanması açısından Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim  (BÜYEM) yaz kampına gönderilerek sona erdi.

Bu proje ile çocuklarımızı, sağlıklı ve tam gelişmiş bedenlere sahip olmaları, bilinçlendirilmeleri, başarı ve motivasyonlarının yükseltilmesi amaçlanmıştır.

Aşağıda kamp sertifikalarından bir kaç örnek bulacaksınız.

“ABELIA SPOR KLÜBÜ - HAVUZ ”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğin Umutları Projesi”nin 10. ve son aktivitesi, 5 Temmuz 2010 tarihinde Pazartesi günü 30 çocuğumuzun katılımıyla Abelia Spor Kulübü havuzunda gerçekleştirildi. Sınavlar nedeniyle bolca terleyen çocuklarımız serin havuzda kulaç atıp bol bol eğlendiler, yoruldular . BP sponsorluğunda gerçekleşen “Geleceğin Umutları Projesi”nin son aktivitesi olan bu buluşma ile çocuklarımızın hafızalarına yerleştirdikleri güzel karelerin sayısı daha da arttı.

“DEMİRYOLU MÜZESİ”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin 9. aktivitesi, 8 Haziran Salı  “Demiryolu Müzesi ” gezisiyle gerçekleştirildi. Çeşitli demiryolu objeleri ve fotoğraflarından oluşan müze ülkemizde demiryolu ulaşımının 1,5 asırlık süre içinde geçirdiği aşamaları ortaya koyuyor. Sirkeci Garı'nın girişindeki müzede en büyük ilgiyi Sirkeci Halkalı arasında çalışan ilk banliyö trenlerinden birinin makinist bölümü topluyor.

“MİNİATÜRK”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin 8. aktivitesi 14 Mayıs Cuma “Miniatürk” gezisiyle gerçekleştirildi. Çocuklar daha önce gördükleri tarihi yerlerin( Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi ) minyatür/ maket halini görünce çok şaşırdılar, tarihi yapılar hakkında merak ettikleri  noktaları  giriş kartları üzerindeki barkodu okutarak öğrendiler

“TURKUAZOO”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin 7. aktivitesi 23 Nisan Cuma  günü “Turkuazoo” nun ziyaretiyle gerçekleştirildi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen aktivitemizde çocuklarımız çifte bayram yaptılar. Bütün canlıları tek ve dev bir akvaryumda gören çocuklarımız çok heyecanlandılar. Balıkadamların da eşlik ettiği gezide görevliler tarafından akvaryumdaki canlılar hakkında bilgi verildi. Bu aktiviteyle çocuklarımız unutulmaz bir 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladılar.

“BİLİM MÜZESİ”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin 6. aktivitesi 17 Nisan Cumartesi  günü Bahçeşehir Koleji  bünyesinde bulunan “Bilim Müzesi” nin ziyaretiyle gerçekleştirildi.

Bilim Müzesi’nde yer alan Gök Evi’nde 1 saat boyunca  üç boyutlu sinema sisteminde; güneş sistemi, evrendeki yerimiz, Samanyolu  ve diğer gök cisimleri rehberimizin anlatımıyla çocuklarımız tarafından ilgi ile dinlendi. Daha sonrasında Aktif Deney Laboratuvarlarında yine rehber eşliğinde uygulamalı olarak etkinlikler ve deneyler yapıldı. Çocuklarımız bu etkinlikleri ilgili ile dinleyip merak ettikleri soruları rehberimize yönelttiler. Çocuklarımız okulda gördükleri teorik bilgileri, uygulama olanağı buldukları için çok mutlu oldular.

“VEDA”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin 5. aktivitesi 17 Mart Çarşamba günü Historia AVM’deki Cinemars’ın da katkılarıyla “Veda” filmiyle gerçekleştirildi. Atatürk ve Salih Bozok’un Selanik’te çocuklukta başlayan arkadaşlıklarının önce silâh arkadaşlığına, sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe nasıl dönüştüğünün yer aldığı film çocuklarımız tarafından ilgiyle izlendi. Film bitiminde alışveriş merkezinde hep beraber yemek yendi.

“AVATAR”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin 4. aktivitesi 10 Mart  Çarşamba günü , hem sohbet etmek hem de güzel  vakit geçirmek amacıyla, vakfımızın toplantı salonunda çocuklarımızla beraber gişe rekoru kıran “Avatar” filmi seyredilerek gerçekleştirildi. 11 yılda hayata geçen, çocuklarımıza daha önce yaşamadıkları bir deneyim yaşatan, yüzde 60’ı dijital görüntülerden oluşan ve sinema tarihinde devrim yaratacağı iddiasıyla gösterime giren “Avatar” filmi çocuklarımız tarafından heyecanla seyredildi.

“KÜÇÜK KARA BALIK”

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin 3. aktivitesi 27 Şubat  Cumartesi günü Profilo Kültür Merkezi’nde “Küçük Kara Balık” adlı tiyatro oyunu ile gerçekleştirildi. Yaşam içinde, kendi sınırlarını zorlamadan, bir şeyleri değiştirmeye çalışmadan yoluna devam edenlerle; bütün sınırları zorlayan, yaşamı yeniden sorgulayıp yorumlayarak daha iyiye ulaşmaya çalışanların arasındaki önemli farkı yaptıklarıyla ortaya koyan "Küçük Kara Balık"ın mücadelesi, çocuklara doğruya, iyiye ulaşmanın yollarını gösterdi. Oyun bitiminde Profilo AVM’de çocuklarımızla beraber yemek yendi.

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin ikinci aktivitesi 27 Ocak Çarşamba günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde “Nar-ı Aşk” ,“ Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul” sergisi  ile gerçekleştirildi. Müze gezisi boyunca tarihte yolculuk yapıldı. Osmanlı ve Venediklilere ait eserler görüldü, Osmanlı- Venedik ilişkisi hakkında bilgiler verildi. Müze gezisi sonunda gidilen atölye çalışmasında çocuklarımız, yaratıcılıklarını kullanarak, renkli karton ve renkli kalemlerle Osmanlı döneminde padişahların giydikleri kaftan giysisini yaptılar. Osmanlı döneminde dinlenen müzikler eşliğiyle yapılan kaftanları yaparken doyasıya eğlendiler. Kaftanlarını bitirdikten sonra müze görevlilerince kendilerine katılımlarından dolayı Sabancı Müzesi Sertifikası verildi.

BP & AİP VAKFI işbirliğiyle gerçekleştirilen “ Geleceğin Umutları” projesinin ilk aktivitesi 23 Ocak C.tesi günü Profilo Kültür Merkezi’nde “Sermet Erkin Show” ile gerçekleştirildi. Karne almanın çoşkusuyla birleşen aktiviteyle çocuklarımız doyasıya eğlendiler.